Kosmocar Όροι χρήσης

Kosmocar Όροι χρήσης

Astypalea Project - Όροι Χρήσης Ιστοσελίδας και Πωλήσεων

Σας ευχαριστούμε για την επίσκεψή σας στην παρούσα ιστοσελίδα και για το ενδιαφέρον σας για τα προϊόντα και τις υπηρεσίες μας.

1. Γενικά

1.1. Με σκοπό τη δημιουργία ενός πρωτοποριακού συστήματος κινητικότητας στην Αστυπάλαια, το υφιστάμενο σύστημα μεταφορών στο νησί θα αντικατασταθεί σταδιακά από την χρήση ηλεκτρικών οχημάτων, σε συνδυασμό με την παραγωγή ανανεώσιμης ενέργειας, προκειμένου η Αστυπάλαια να καταστεί ένα νησί-πρότυπο ηλεκτροκίνησης και ενεργειακής αυτονομίας (Project Astypalea). Στο πλαίσιο του Project Astypalea, το Volkswagen Group (VW Group) και η Kosmocar που αποτελεί τον επίσημο εισαγωγέα του VW Group στην Ελλάδα, παρέχουν οικονομικά κίνητρα στους κατοίκους της Αστυπάλαιας για να αγοράσουν ηλεκτροκίνητα οχήματα, αποκλειστικά σε συνδυασμό με τα κίνητρα που παρέχονται από την Ελληνική Δημοκρατία και τις κείμενες προϋποθέσεις που αυτή έχει ορίσει.

1.2. Το παρόν έγγραφο περιέχει τους όρους χρήσης της παρούσας ιστοσελίδας και τους όρους πωλήσεων (οι Όροι), της εταιρείας «KOSMOCAR Α.Ε. ΑΝΩΝΥΜΟΣ ΒΙΟΜΗΧΑΝΙΚΗ ΚΑΙ ΕΜΠΟΡΙΚΗ ΕΤΑΙΡΕΙΑ ΑΥΤΟΚΙΝΗΤΩΝ ΚΑΙ ΜΗΧΑΝΗΜΑΤΩΝ», με έδρα στην Αθήνα (οδός Μηλιαράκη 53, Τ.Κ. 111 45), με ΑΦΜ 094029054 και αρ. Γ.Ε.ΜΗ. 000270601000 (εφεξής “εμείς”, “εμάς”, “μας”, “Kosmocar”), αναφορικά με την πώληση ηλεκτρικών αυτοκινήτων, ηλεκτροκίνητων scooter (eScooter) και φορτιστών (τα Προϊόντα) αποκλειστικά στους κατοίκους της Αστυπάλαιας (οι Πελάτες, ή ο Πελάτης) στο πλαίσιο του Project Astypalea. Όπου στους Όρους χρησιμοποιείται ο πληθυντικός αριθμός “Προϊόντα”, συμπεριλαμβάνει την περίπτωση αναφοράς σε ένα μόνο Προϊόν. Συμφωνείτε ότι η χρήση της παρούσας ιστοσελίδας από εσάς θα γίνεται μόνο σύμφωνα με τους Όρους. Τα Προϊόντα και τα χαρακτηριστικά τους μπορείτε να δείτε αναλυτικά εδώ.

1.3. Οι Όροι εφαρμόζονται σε πωλήσεις Προϊόντων που προβάλλονται μέσω της παρούσας ιστοσελίδας (η Ιστοσελίδα). Παρακαλούμε να τους διαβάσετε προσεκτικά προτού εκδηλώσετε ενδιαφέρον ή/και υποβάλλετε την παραγγελία σας. Σημειώνεται ότι ορισμένες πληροφορίες στην αρχική σελίδα της Ιστοσελίδας και στις ενότητες της Ιστοσελίδας “Μάρκες & Μοντέλα”, “Σχετικά με το project”, “Επικοινωνία”, “Nέα” και “Κίνητρα για τους κατοίκους της Αστυπάλαιας”, παρέχονται από το VW Group.

1.4. Υποβάλλοντας Εκδήλωση Ενδιαφέροντος μέσω της Ιστοσελίδας, επιβεβαιώνετε ότι είστε ενήλικοι σύμφωνα με το νόμο (18 ετών) και ότι έχετε δικαιοπρακτική ικανότητα.

1.5. Τα Προϊόντα διατίθενται στον Πελάτη από την Kosmocar σε ειδική προνομιακή τιμή αγοράς (η Τιμή μετά την Έκπτωση) η οποία περιλαμβάνει μόνο την έκπτωση που παρέχεται από το VW Group και την Kosmocar (η Έκπτωση). Ο Πελάτης δικαιούται επιπλέον επιδότηση χρηματικού ποσού από το Ελληνικό Κράτος (η Επιδότηση), εφόσον πληροί τις προϋποθέσεις που περιγράφονται στην επίσημη πλατφόρμα “e-Astypalea” της Ελληνικής Δημοκρατίας στον ιστότοπο https://e-astypalea.gov.gr (“e-Astypalea”). Για να λάβει την Έκπτωση, ο Πελάτης πρέπει να είναι δικαιούχος της Επιδότησης και μη δικαιούχος δεν δύναται να συναλλαχθεί με τη Kosmocar μέσω της Ιστοσελίδας.

1.6. Η Ιστοσελίδα παρέχει ενημέρωση στον Πελάτη, για την αρχική λιανική τιμή, την Τιμή μετά την Έκπτωση καθώς και για την Επιδότηση η οποία δεν επηρεάζει την Τιμή μετά την Έκπτωση. Η Kosmocar ουδεμία ανάμειξη ή ευθύνη έχει σχετικά με την καταβολή ή μη της Επιδότησης από τους αρμόδιους κρατικούς φορείς στον Πελάτη.

1.7. Οι περιγραφές των Προϊόντων που διατίθενται στην Ιστοσελίδα ενδέχεται να αλλάξουν, ανάλογα με τη διαθεσιμότητά τους ή για άλλους λόγους, χωρίς προειδοποίηση.

2. Διαδικασία Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος και Τελικής Παραγγελίας

2.1. Τα στάδια έως την ολοκλήρωση της παραγγελίας Προϊόντων μέσω της Ιστοσελίδας έχουν ως εξής:

2.1.1 Ο Πελάτης επιλέγει ένα ή περισσότερα Προϊόντα και τα χαρακτηριστικά αυτών (μοντέλο, χρώμα, ζάντες ανάλογα με το Προϊόν) και τα προσθέτει στο “Καλάθι” του. Ο Πελάτης δικαιούται να παραγγείλει διαζευκτικά ένα Προϊόν, δηλ. είτε ένα ηλεκτρικό αυτοκίνητο, είτε ένα eScooter, όχι και τα δύο, ή περισσότερα από ένα τεμάχια. Ο Πελάτης έχει δυνατότητα, εφόσον το επιθυμεί, να παραγγείλει έναν μόνο φορτιστή.

2.1.2 Ο Πελάτης, αφού δει συγκεντρωτικά τα Προϊόντα που έχει επιλέξει στο “Καλάθι” του και εφόσον είναι σύμφωνος με την Τιμή μετά την Έκπτωση, επιβεβαιώνει ότι επιθυμεί να υποβάλει Φόρμα Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος (η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος) προς την Kosmocar. Σε κάθε περίπτωση, πριν o Πελάτης υποβάλει Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, θα του ζητείται να επιβεβαιώσει ότι (i) είναι δικαιούχος της Επιδότησης του Project Astypalea σύμφωνα με τις προϋποθέσεις που αναφέρονται στην επίσημη πλατφόρμα e-Astypalea, και (ii) έχει διαβάσει και συμφωνεί με τους Όρους, επιλέγοντας το αντίστοιχο πεδίο. Χωρίς την επιβεβαίωση αυτή, δεν θα μπορεί ο Πελάτης να προχωρήσει στην υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος.

2.1.3 Ο Πελάτης υποβάλει Εκδήλωση Ενδιαφέροντος με παροχή των στοιχείων του προς την Kosmocar και ταυτόχρονα δημιουργεί λογαριασμό στην Ιστοσελίδα. Αμέσως μετά την υποβολή Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος, ο Πελάτης θα λάβει ένα email στην ηλεκτρονική διεύθυνση που θα έχει δηλώσει, με το οποίο θα επιβεβαιώνεται η λήψη αυτής από την Kosmocar και η δημιουργία του λογαριασμού Πελάτη. Στο εν λόγω email θα αναφέρονται επίσης οι σχετικές πληροφορίες για τα Προϊόντα που επέλεξε ο Πελάτης και η ανάλυση της Τιμής μετά την Έκπτωση (με αναφορά και στην Επιδότηση). Η εκ μέρους του Πελάτη λήψη του εν λόγω email δεν συνιστά και δεν συνεπάγεται αποδοχή παραγγελίας για Προϊόντα, ούτε πρόκειται για επίσημη οικονομική προσφορά Kosmocar.

2.1.4 Εκπρόσωπος της Kosmocar θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πελάτη και θα του αποστείλει μέσω email, στην ηλεκτρονική διεύθυνση που έχει δηλώσει ο Πελάτης, την οικονομική προσφορά της Kosmocar επί τη βάσει της Τιμής μετά την Έκπτωση (Οικονομική Προσφορά Kosmocar). Αν δεν υπάρχει διαθεσιμότητα του Προϊόντος, στην τηλεφωνική επικοινωνία ο εκπρόσωπος της Kosmocar μπορεί να προτείνει στον Πελάτη εναλλακτικές επιλογές.

2.1.5 Ο Πελάτης υποβάλλει την Οικονομική Προσφορά Kosmocar στην πλατφόρμα e-Astypalea, μαζί με τυχόν άλλα απαιτούμενα από το πρόγραμμα δικαιολογητικά, προκειμένου να λάβει μέσω αυτής έγκριση για την Επιδότηση (η Έγκριση Επιδότησης) (διαδικασία στο e-Astypalea στο σύνδεσμο εδώ)

2.1.6 Ο Πελάτης μεταφορτώνει (upload) στην Ιστοσελίδα τα έγγραφα Έγκρισης Επιδότησης και συγκεκριμένα την εγκεκριμένη αίτηση προς υπαγωγή από το e-Astypalea. Σε περίπτωση που ο Πελάτης δεν προβεί στο βήμα αυτό εντός προθεσμίας ενός (1) μηνός από την έκδοση της Οικονομικής Προσφοράς, η Εκδήλωση Ενδιαφέροντος θεωρείται μη υποβληθείσα, η συναφής Οικονομική Προσφορά Kosmocar παύει να ισχύει και η Kosmocar δεν έχει καμία υποχρέωση απέναντί στον Πελάτη.

2.1.7 Μετά την προσήκουσα ολοκλήρωση των πιο πάνω ενεργειών, ένας εκπρόσωπος της Kosmocar θα επικοινωνήσει τηλεφωνικά με τον Πελάτη για την ολοκλήρωση της παραγγελίας (η Παραγγελία). Ακολούθως, η Kosmocar θα αποστείλει στον Πελάτη εγγράφως μέσω email (στην ηλεκτρονική διεύθυνση που ο Πελάτης έχει δηλώσει): (α) συμφωνητικό παραγγελίας για αγορά Προϊόντων με υποχρέωση πληρωμής, το οποίο αφού υπογραφεί και επιστραφεί μέσω email στην Kosmocar από τον Πελάτη, θα συνιστά δεσμευτική σύμβαση μεταξύ του Πελάτη και της Kosmocar, και στη συνέχεια (β) το προτιμολόγιο (προφόρμα) αγοράς της Kosmocar με την Τιμή μετά την Έκπτωση το οποίο θα περιέχει αναφορά στον τρόπο εξόφλησης και στην τυχόν υποχρέωση καταβολής προκαταβολής, οπότε ο Πελάτης θα πρέπει να προβεί σε πλήρη εξόφληση, σύμφωνα με τα οριζόμενα στον όρο 3 κατωτέρω. Η ως άνω σύμβαση θα αφορά μόνο στα Προϊόντα την προμήθεια των οποίων η Kosmocar έχει επιβεβαιώσει στο προτιμολόγιο (προφόρμα) αγοράς. Η Kosmocar δεν θα υποχρεούται να προμηθεύσει τον Πελάτη με άλλα Προϊόντα που ενδέχεται να αποτελούν μέρος της Παραγγελίας, εάν προηγουμένως δεν του έχει αποστείλει σχετικό προτιμολόγιο (προφόρμα) αγοράς.

Κάθε Παραγγελία υπόκειται στην αποδοχή της Kosmocar, η οποία διατηρεί το δικαίωμα να προβεί, με κάθε πρόσφορο και νόμιμο μέσο, στην ταυτοποίηση του Πελάτη για λόγους που αφορούν την ασφάλεια των συναλλαγών.

Στη συνέχεια και μετά την εξόφληση, η Kosmocar θα εκδίδει και θα αποστείλει στον Πελάτη το τελικό τιμολόγιο αγοράς.

2.1.8 Ακολούθως, ο Πελάτης θα πρέπει να υποβάλει το ως άνω τιμολόγιο αγοράς στην πλατφόρμα e-Astypalea και να ακολουθήσει την εκεί περιγραφόμενη διαδικασία, ούτως ώστε να περατωθεί η διαδικασία της Επιδότησης.

 

2.2. Ο Πελάτης επιβεβαιώνει ότι όλα τα προσωπικά του στοιχεία καθώς και τα έγγραφα σχετικά με την Επιδότηση που γνωστοποιεί στην Kosmocar, είναι αληθή, ακριβή και δεν παραβιάζουν τους κανονισμούς της Επιδότησης ή την ελληνική νομοθεσία. Σε περίπτωση παραβίασης του όρου αυτού η Kosmocar επιφυλάσσεται κάθε νόμιμου δικαιώματός της.

3. Τιμές και Πληρωμή

3.1. Οι τιμές στην Ιστοσελίδα εκφράζονται σε ΕΥΡΩ και περιλαμβάνουν τον εκάστοτε ισχύοντα ΦΠΑ. Επίσης περιλαμβάνουν την αρχική τιμή λιανικής, την Έκπτωση και την Επιδότηση. Διευκρινίζεται ότι δικαιούχοι της Έκπτωσης είναι αποκλειστικά οι δικαιούχοι της Επιδότησης με βάση τα προβλεπόμενα στην πλατφόρμα e-Astypalea και μόνον για τα Προϊόντα στα οποία αφορά η αίτηση για Επιδότηση.

3.2. Οι τιμές που αναγράφονται στην Ιστοσελίδα ενδέχεται να μεταβληθούν οποτεδήποτε. Στην περίπτωση αυτή, τιμές τις οποίες έχουμε επιβεβαιώσει στη δεσμευτική σύμβαση του όρου 2.1.7 (συμφωνητικό παραγγελίας) θα παραμείνουν ανεπηρέαστες και σχετικά θα ισχύουν όσα αναφέρονται στο συμφωνητικό παραγγελίας.

3.3. Τα προϊόντα θα παραδίδονται στην Αστυπάλαια χωρίς κανένα επιπλέον κόστος για τον Πελάτη.

3.4. Μπορείτε να εξοφλήσετε τα παραγγελθέντα Προϊόντα (συμπεριλαμβανομένων των τυχόν εξόδων παράδοσης) μόνο μέσω εμβάσματος στους κάτωθι τραπεζικούς λογαριασμούς της Kosmocar.

 

ΤΡΑΠΕΖΕΣ

ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΟΙ

ΙΒΑΝ ΛΟΓΑΡΙΑΣΜΩΝ

ALPHA

154002320000900

GR8101401540154002320000900

ΕΘΝΙΚΗ (ΨΥΧΙΚΟΥ)

614/47048002

GR8101106140000061447048002

EFG EUROBANK S.A.

0026.0025.41.0200566218

GR5502600250000410200566218

ΤΡΑΠΕΖΑ ΠΕΙΡΑΙΩΣ

5941024333458

GR5401729410005941024333458

 

3.5. Καμία αποστολή (ή παράδοση) Προϊόντων δεν είναι δυνατή πριν την ολοσχερή εξόφληση της αξίας της Παραγγελίας.

3.6. Οποιαδήποτε Προϊόντα αγοράζετε θα συνοδεύονται από το αντίστοιχο φορολογικό παραστατικό (στοιχείο διακίνησης και παραστατικό αξίας) σύμφωνα με την ελληνική φορολογική νομοθεσία. Με την εξόφληση της Παραγγελίας θα σας αποστέλλεται απόδειξη είσπραξης. Το απαιτούμενο φορολογικό παραστατικό θα συνοδεύει τα Προϊόντα που έχετε παραγγείλει κατά τη παράδοσή τους σε εσάς.

4. Παράδοση

4.1. Οι εκτιμώμενοι χρόνοι παράδοσης θα σας γνωστοποιηθούν από τον εκπρόσωπο της Kosmocar και περιλαμβάνονται και στη δεσμευτική σύμβαση του όρου 2.1.7 (συμφωνητικό παραγγελίας). Οι χρόνοι παράδοσης είναι ενδεικτικοί και ενδέχεται να διαφοροποιηθούν ανάλογα με τις εκάστοτε συνθήκες (όπως ενδεικτικά απεργίες, καιρικά φαινόμενα, καθυστερήσεις μεταφορικών μέσων και τελωνείων κλπ.).

4.2. Αποδέχεστε τον εκτιμώμενο χρόνο παράδοσης που σας γνωστοποιείται από την Kosmocar ως ανωτέρω, ο οποίος δύναται να υπερβαίνει τις 30 ημέρες από την δεσμευτική σύμβαση του όρου 2.1.7 (συμφωνητικό παραγγελίας). Σε περίπτωση αδυναμίας παράδοσης εντός του εκτιμώμενου χρόνου παράδοσης, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για να ορίσουμε μία νέα ημερομηνία.

4.3. Θα πραγματοποιήσουμε την παράδοση στην Αστυπάλαια σε διεύθυνση/ σημείο που θα σας γνωστοποιηθεί από τον εκπρόσωπο της Kosmocar.

5. Δικαιώματα Υπαναχώρησης - Επιστροφές

5.1. Έχετε το δικαίωμα να υπαναχωρήσετε από σύμβαση που συνάπτετε εντός 14 ημερών χωρίς υποχρέωση αιτιολόγησης. Η περίοδος υπαναχώρησης λήγει 14 ημέρες μετά την ημερομηνία που αποκτάτε τη φυσική κατοχή των παραγγελθέντων Προϊόντων ή του τελευταίου απεσταλμένου Προϊόντος (σε περίπτωση πολλαπλών παραδόσεων). 

5.2. Για την άσκηση του δικαιώματος υπαναχώρησης, πρέπει να μας ενημερώσετε εγγράφως για την απόφασή σας να υπαναχωρήσετε από τη σύμβαση με σαφή δήλωση (π.χ. επιστολή μέσω ταχυδρομείου ή e-mail) χρησιμοποιώντας τα στοιχεία επικοινωνίας που αναφέρονται στον όρο 9.8 κατωτέρω. Εναλλακτικά, μπορείτε να χρησιμοποιήσετε το έντυπο υπαναχώρησης που μπορείτε να βρείτε εδώ και να μας το στείλετε μέσω e-mail στην ηλεκτρονική διεύθυνση customercare@kosmocar.gr. Μόλις λάβουμε την ενημέρωσή σας, θα επικοινωνήσουμε μαζί σας για τις ενέργειες που θα απαιτηθούν στη συνέχεια.

5.3. Αποδεκτά προς επιστροφή είναι μόνο καινούργια, μη χρησιμοποιημένα και μη φθαρμένα Προϊόντα, τα οποία βρίσκονται στην αρχική τους κατάσταση και συνοδεύονται από όλα τα σχετικά τεχνικά κι έγγραφα εγγύησής τους, και την συσκευασία τους (εφόσον υπάρχει).

5.4. Οφείλετε να μας επιστρέψετε τα Προϊόντα, με δικά σας έξοδα, εντός 14 ημερών από την ημέρα κατά την οποία μας ενημερώσατε ότι υπαναχωρείτε από τη σύμβαση. Μετά την παραλαβή και τον έλεγχο εκάστου επιστραφέντος Προϊόντος, θα σας επιστρέψουμε κάθε ποσό που έχουμε λάβει από εσάς για την αγορά του. Το κόστος επιστροφής των Προϊόντων επιβαρύνει εσάς, το οποίο κατά μέγιστο όριο εκτιμάται σε περίπου: 500 Ευρώ για αυτοκίνητα, σε 300 Ευρώ για scooter και σε 100 Ευρώ για φορτιστές.

5.5. Δικαιούμαστε να αφαιρέσουμε από τα χρήματα που θα σας επιστρέψουμε οποιοδήποτε ποσό αντιστοιχεί σε ζημία ή απώλεια της αξίας του Προϊόντος που σας προμηθεύσαμε σύμφωνα με τις διατάξεις της νομοθεσίας περί προστασίας καταναλωτή. Σημειώνεται ότι σε περίπτωση που το Προϊόν είναι όχημα, η απώλεια της αξίας του σε περίπτωση μη αναγκαίας χρήσης από τον Πελάτη ενδέχεται να αφορά ιδιαίτερα υψηλό ποσό.

5.6. Οφείλετε να μας επιστρέψετε τα Προϊόντα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση και σε κάθε περίπτωση εντός 14 ημερών από την ημέρα που μας κοινοποιήσατε την υπαναχώρησή σας από τη σύμβαση. Η εν λόγω προθεσμία θα θεωρείται ότι έχει τηρηθεί εάν επιστρέψετε τα Προϊόντα πριν την πάροδο των 14 ημερών.

5.7. Θα σας επιστρέψουμε τα χρήματα χωρίς αδικαιολόγητη καθυστέρηση, εντός 14 ημερών από την ημερομηνία που θα μας επιστρέψετε τα Προϊόντα ή εντός 14 ημερών από την ημέρα που θα μας παράσχετε αποδεικτικά περί της επιστροφής των Προϊόντων σε εμάς, χρησιμοποιώντας την ίδια μέθοδο πληρωμής που χρησιμοποιήσατε στην αρχική συναλλαγή, εκτός εάν άλλως μας υποδείξετε εγγράφως.

6. Δικαιώματα Πνευματικής Ιδιοκτησίας

6.1. Τα κείμενα, οι εικόνες, τα γραφικά και οποιοδήποτε άλλο αρχείο (ήχου, κίνησης, εικόνας κλπ.) καθώς και η διάταξή τους στην Ιστοσελίδα προστατεύονται από την ισχύουσα στην Ελλάδα νομοθεσία σχετικά με την προστασία δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας. Απαγορεύεται ρητώς η αναδιανομή, τροποποίηση, αναπαραγωγή, αναδημοσίευση ή αναμετάδοση οποιασδήποτε πληροφορίας της Ιστοσελίδας με οποιοδήποτε τρόπο ή μέσο (ηλεκτρονικό, έντυπο ή άλλο). Η Ιστοσελίδα ενδέχεται να περιέχει περιεχόμενο, τα δικαιώματα πνευματικής ιδιοκτησίας επί του οποίου ανήκουν σε τρίτους.

6.2. Εκτός εάν άλλως ρητώς αναφέρεται, όλα τα δικαιώματα επί εμπορικών σημάτων, ονομασιών μοντέλων, λογοτύπων, εμβλημάτων κλπ. και Προϊόντων που εμφανίζονται στην Ιστοσελίδα ανήκουν στους κατασκευαστές των σχετικών Προϊόντων ή στην Kosmocar. Δεν παρέχεται καμία άδεια χρήσης των εν λόγω δικαιωμάτων πνευματικής ιδιοκτησίας σε οποιονδήποτε τρίτο μέσω της Ιστοσελίδας.

7. Προσωπικά Δεδομένα

7.1. Στο πλαίσιο της ενημέρωσης του Πελάτη πριν υποβάλει Εκδήλωση Ενδιαφέροντος, η εταιρεία Volkswagen AG, Berliner Ring 2, 38440 Wolfsburg, θα επεξεργάζεται ως υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικά δεδομένα Πελατών, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων VW η οποία είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο (http://astypalea-sustainable-island.gr/privacy-policy/). Στο πλαίσιο των επικοινωνιών και συναλλαγών του Πελάτη που περιγράφονται στους Όρους, η Kosmocar θα επεξεργάζεται ως υπεύθυνος επεξεργασίας προσωπικά δεδομένα Πελατών, σύμφωνα με την Πολιτική Προστασίας Προσωπικών Δεδομένων Kosmocar η οποία είναι διαθέσιμη στον ακόλουθο σύνδεσμο (http://astypalea-sustainable-island.gr/kosmocar-privacy-policy/). Σε κάθε περίπτωση η επεξεργασία θα είναι σύμφωνη με το Γενικό Κανονισμό Προσωπικών Δεδομένων (GDPR) και την εφαρμοστέα νομοθεσία προσωπικών δεδομένων.

8. Δίκαιο και Δικαιοδοσία

8.1. Οι Όροι καθώς και οποιαδήποτε σύμβαση συνάπτεται μέσω της Ιστοσελίδας, διέπονται από και ερμηνεύονται σύμφωνα με την Ελληνική νομοθεσία.

8.2. Οποιαδήποτε διαφορά από τη σύναψη, υπογραφή ή καταγγελία των εν λόγω συμβάσεων θα επιλύεται αποκλειστικά από τα αρμόδια δικαστήρια της Αθήνας, ή τα δικαστήρια που είναι αρμόδια με βάση την εκάστοτε ισχύουσα νομοθεσία περί προστασίας του καταναλωτή.

8.3. Επιπροσθέτως, παρακαλούμε λάβετε υπ' όψιν σας ότι οποιεσδήποτε διαφορές μπορούν να υποβληθούν προς ηλεκτρονική επίλυση στην Πλατφόρμα Διαδικτυακής Επίλυσης Διαφορών της Ευρωπαϊκής Επιτροπής (https://ec.europa.eu/consumers/odr/main/?event=main.home2.show&lng=EL).

8.4. Για γενικές πληροφορίες και περαιτέρω λεπτομέρειες σχετικά με την εξωδικαστική επίλυση διαφορών, οι καταναλωτές μπορούν να απευθυνθούν στους ακόλουθους αρμόδιους φορείς στην Ελλάδα:

(α) Γενική Διεύθυνση Προστασίας Καταναλωτών του Υπουργείου Ανάπτυξης και Επενδύσεων (Πλ. Κάνιγγος, Τ.Κ. 10181 Αθήνα, Τηλ.: 1520, φαξ: 2103843549, www.mindev.gov.gr),

(β) Συνήγορος του Καταναλωτή (Λ. Αλεξάνδρας 144, Τ.Κ. 11471 Αθήνα, Τηλ.: 2106460734, Φαξ: 2106460414, www.synigoroskatanaloti.gr) και

(γ) στις Επιτροπές Φιλικού Διακανονισμού καταναλωτικών διαφορών (σύμφωνα με το Άρθρο 11 του Νόμου 2251/1994 περί Προστασίας Καταναλωτών) που εδρεύουν στους αρμόδιους Δήμους.

8.5. Τέλος, σημειώνεται ότι στην Ελλάδα ισχύει ο Κώδικας Καταναλωτικής Δεοντολογίας (Προεδρικό Διάταγμα 10/2017, ΦΕΚ 23/1-3-2017). Αντίγραφο του εν λόγω κώδικα είναι διαθέσιμο στην επίσημη ιστοσελίδα του Συνηγόρου του Καταναλωτή (www.synigoroskatanaloti.gr).

8.6. Σύμφωνα με τον Αστικό Κώδικα (Αρ. 534 επ.) και τη νομοθεσία περί Προστασίας Καταναλωτών (Ν. 2251/1994, Αρ. 5), ο πωλητής ευθύνεται για πραγματικά ελαττώματα και έλλειψη συνομολογημένων ιδιοτήτων των Προϊόντων.

8.7. Για ζητήματα εγγύησης και υποστήριξης του πελάτη μετά την πώληση παρακαλούμε να επισκεφτείτε τη σχετική ενότητα της Ιστοσελίδας εδώ.

9. Διάφορα

9.1. Διατηρούμε το δικαίωμα να τροποποιούμε ή να επικαιροποιούμε τους Όρους, κάθε δε τέτοια αλλαγή θα είναι δεσμευτική για τους χρήστες της Ιστοσελίδας από τη στιγμή που οι αλλαγές ενσωματωθούν στους Όρους, με εξαίρεση τις ήδη επιβεβαιωμένες παραγγελίες. Για το λόγο αυτό, συνιστάται ο συχνός επανέλεγχος των Όρων και ιδιαίτερα πριν από κάθε χρήση της Ιστοσελίδας. Σε κάθε περίπτωση, δικαιούμαστε να διακόψουμε προσωρινά ή οριστικά τη λειτουργία της Ιστοσελίδας.

9.2. Η Ιστοσελίδα ενδέχεται κατά διαστήματα να μην είναι προσβάσιμη λόγω εργασιών αναβάθμισης λογισμικού, τεχνικών ή άλλων προβλημάτων, που ενδέχεται να οφείλονται σε τρίτους, χωρίς να υπάρχει δυνατότητα να προβλέπεται ο χρόνος ολοκλήρωσης των εργασιών αυτών ή επίλυσης του σχετικού προβλήματος.

9.3. Κάθε πληροφορία που παρέχεται στην Ιστοσελίδα παρέχεται «ως έχει». Δεν παρέχουμε ουδεμία, ρητή ή σιωπηρή, εγγύηση σχετικά με την καταλληλότητα και χρησιμότητα των παρεχόμενων πληροφοριών και, στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από το Ελληνικό δίκαιο, δεν αναλαμβάνουμε ουδεμία ευθύνη σχετικά με οποιασδήποτε φύσεως ζημία σχετίζεται με τις εν λόγω πληροφορίες ή τη χρήση της Ιστοσελίδας, συμπεριλαμβανομένης οποιασδήποτε ζημίας από τυχόν μετάδοση οποιουδήποτε ιού στον ηλεκτρονικό εξοπλισμό του χρήστη. Δεν αναλαμβάνουμε καμία ευθύνη για το περιεχόμενο και τη διαθεσιμότητα για οριοθετημένες περιοχές (π.χ. υποσελίδες) της Ιστοσελίδας, των οποίων ο πάροχος είναι η Volkswagen AG ή άλλος συνεργάτης της Volkswagen AG.

9.4. Δεν μπορείτε να εκχωρήσετε οποιαδήποτε δικαιώματά σας από σύμβαση που θα συναφθεί μεταξύ μας μέσω της Ιστοσελίδας σε οποιονδήποτε τρίτο.

9.5. Στο μέγιστο βαθμό που επιτρέπεται από την ισχύουσα νομοθεσία, η ακυρότητα οποιασδήποτε διάταξης των Όρων δεν θα επηρεάζει την εγκυρότητα της μεταξύ μας σύμβασης.

9.6. Χρησιμοποιώντας την Ιστοσελίδα, συμφωνείτε σε ηλεκτρονική επικοινωνία με εμάς.

9.7. Η Ιστοσελίδα ενδέχεται να παρέχει πρόσβαση σε άλλες ιστοσελίδες. Δεν φέρουμε ουδεμία ευθύνη ως προς τη λειτουργία και το περιεχόμενο των εν λόγω ιστοσελίδων, το οποίο δεν μας δεσμεύει καθ’ οιονδήποτε τρόπο. Οποιαδήποτε αναφορά ή παραπομπή της Ιστοσελίδας σε άλλες ιστοσελίδες δεν συνιστά σε καμία περίπτωση σύσταση χρήσης αυτών ή έγκριση του περιεχόμενου τους.

9.8. Σε περίπτωση που έχετε οποιεσδήποτε απορίες ή ερωτήσεις σχετικά με οποιοδήποτε σημείο της Ιστοσελίδας ή των Όρων, μπορείτε να επικοινωνήσετε μαζί μας ως ακολούθως:

Kosmocar A.E
Λ. Βουλιαγμένης 566 - 568
164 52 Αργυρούπολη
Τηλ. 210 99 81 111
Fax: 210 99 81 130
E-mail: customercare@kosmocar.gr

OK